Συχνές Ερωτήσεις Μεσιτών


Ποιά είναι η διαφορά ενοικίασης και κράτησης;

1) ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ είναι για "μεγάλο" χρονικό διάστημα

2) ΚΡΑΤΗΣΗ είναι ενοικίαση για "μικρό" χρονικό διάστημα π.χ. για ολιγοήμερες διακοπές και στοχεύει σε ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων, ξενοδοχείων, motel, hostels, επαγγελματικών χώρων, κλπ. καθώς και σε μεσιτικά γραφεία που διαχειρίζονται τουριστικά καταλύματα και κάθε είδους ακίνητα.

Ο χρήστης μπορεί να κάνει αναζήτηση ακινήτου, για συγκεκριμένες ημερομηνίες, σε όποια περιοχή θέλει με βάση και τoν αριθμό ατόμων.

Μπορεί να δει ακόμη ποια είναι γενικά τα ακίνητα που ενοικιάζονται στην περιοχή, χωρίς κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Στην καταχώρηση αγγελίας ΚΡΑΤΗΣΗ (δηλ. για "μικρό" χρονικό διάστημα) μπορείτε να ορίσετε τιμή ανά ημέρα, ανά μήνα ή για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Επίσης μπορείτε να αποεπιλέξετε ημέρες της Εβδομάδας αυτόματα π.χ. αν θέλετε να ορίσετε διαφορετικές τιμές για Σαββατοκύριακα ή να δηλώσετε ότι δεν θέλετε να ενοικιάσετε όλες τις π.χ. Δευτέρες.

Μπορείτε ακόμη να βγάλετε από την αγγελία σας ημέρες που νοικιάσατε το ακίνητό σας.

Αν ορίσετε π.χ. ότι το διαμέρισμα που νοικιάζεται είναι για 4 άτομα η αγγελία σας θα εμφανιστεί σε αναζητήσεις από 1 έως και 4 ατόμων.

Αν κάποιος αναζητήσει διαμέρισμα 6 ατόμων δεν θα εμφανιστεί η αγγελία σας.

Σε κάθε αγγελία κράτησης φαίνεται και ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορεί να φιλοξενήσει το κατάλυμά σας.

Καλό είναι να βάζετε σωστές αγγελίες για να μη ταλαιπωρείται τον χρήστη.

Είμαι μεσίτης ακινήτων πως μπορώ να καταχωρώ τις αγγελίες μου;

Για να καταχωρήσετε αγγελίες σαν έμπορος, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα προφίλ με τα στοιχεία σας στο plot.gr.

Με την ενεργοποίηση του λογαριασμού εμπόρου, ο επαγγελματίας αποκτά και προσωπική ιστοσελίδα με όλες τις αγγελίες του, σε μια διεύθυνση plot.gr/τον σύνδεσμο που ορίσατε στην εγγραφή

Τι σημαίνει ανανέωση αγγελίας;

Η αγγελία σας με την ανανέωση εμφανίζεται στην κορυφή των αποτελεσμάτων. Με ότι συνεπάγεται αυτό για την καλύτερη διαφήμιση του ακινήτου σας.

Τι είναι η εγγραφή μεσίτη στο plot.gr;

Η εγγραφή μεσίτη, γίνεται από μεσίτες που επιθυμούν να δημιουργήσουν λογαριασμό στο plot.gr, ώστε να δημοσιεύουν απεριόριστο αριθμό αγγελιών.

Με την ενεργοποίηση του λογαριασμού εμπόρου, ο επαγγελματίας αποκτά και προσωπική ιστοσελίδα με όλες τις αγγελίες του, στη διεύθυνση plot.gr/τον σύνδεσμο που ορίσατε στην εγγραφή και έχει πάρα πολλά διαχειριστικά και εμπορικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τους ιδιώτες και απλούς χρήστες. 

Μπορείτε να έχετε σαν επιχείρηση διαφορετικούς πωλητές και μπορείτε να ορίζετε για κάθε ακίνητό σας ποιος είναι υπεύθυνος και ποιανού το τηλέφωνο να εμφανίζεται στην αγγελία.

Μπορείτε να δείξετε στο χάρτη που είναι το κατάστημά σας, να βλέπετε στατιστικά για τις αγγελίες σας, να βλέπετε αγγελίες ανάθεσης και ζήτησης από ιδιώτες κλπ.

Ποια είναι η διαδικασία εγραφής μεσίτη;

Επιλέξτε στο μενού "Εγγραφή"  την Εγγραφή Μεσίτη

Συμπληρώστε τα πεδία στη σχετική φόρμα. 

Όταν ολοκληρώσετε την διαδικασία πατήστε το κουμπί "Αποστολή Αίτησης".

Η εγγραφή σας, αφού ελεγχθεί, θα ενεργοποιηθεί σε μικρό χρονικό διάστημα.  Μετά μπορείτε να επιλέξετε τις ρυθμίσεις της προσωπικής σας ιστοσελίδας και να ξεκινήσετε την άμεση δημοσίευση απεριόριστου αριθμού αγγελιών. 

Προσοχή αν είστε ιδιώτης δεν χρειάζεται να συμπληρώσετε αυτή τη φόρμα. 

Έχω ξεχάσει τον κωδικό μου. Τι μπορώ να κάνω για αυτό;

Αν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, και έχετε καταχωρήσει στα στοιχεία σας e-mail, πατήστε εδώ για να σας γίνει υπενθύμιση κωδικού. 

Σε περίπτωση που δεν έχετε καταχωρήσει e-mail, επικοινωνήστε μαζί μας, από τηλέφωνο που αναγράφεται στη σελίδα σας, για να σας εξυπηρετήσουμε άμεσα. 

Τον κωδικό σας μπορείτε να τον αλλάξετε πηγαίνοντας στον Πίνακα Ελέγχου --> Λογαριασμός --> Αλλαγή Κωδικού. 

Πότε θα δημοσιευτεί η αγγελία μου και γιατί δεν τη βρίσκω στην αναζήτηση;

Η αγγελία σας δημοσιεύεται αμέσως μετά την επιτυχή καταχώρηση. Σε περίπτωση που δεν την βρίσκετε στην αναζήτηση, βεβαιωθείτε ότι έχετε εισάγει τα σωστά κριτήρια αναζήτησης, τα οποία είναι ίδια με αυτά που συμπληρώσατε στην αγγελία σας.

Τι σημαίνει στην αγγελία μου "Εμφανίσεις στη λίστα - Αποθήκευση αγγελίας - Προβολές αγγελίας - Προβολές τηλεφώνου";

"Προβολές αγγελίας" δείχνει το σύνολο των χρηστών που έκαναν κλικ και είδαν την πλήρη μορφή της αγγελίας σας 

"Προβολές τηλεφώνου " δείχνει το σύνολο των χρηστών που έκαναν κλικ πάνω στο πεδίο για να δούν το τηλεφώνό σας.

Πώς αναζητώ μια αγγελία με το νούμερο της;

Σε περίπτωση που έχετε το Νούμερο αγγελίας για την αναζητήσετε, πληκτρολογείτε στην γραμμή διεύθυνσης του browser σας www.plot.gr/Νούμερο-αγγελίας. Για παράδειγμα www.plot.gr/3587982.

Πως μπορώ να δώ τα ακίνητα σε λίστα ή σε Gallery;

Τα ακίνητα που βλέπετε δεξιά, δηλαδή τα αποτελέσματα της αναζήτησης που κάνατε στο χάρτη, εμφανίζονται με τη μορφή μεγάλων φωτογραφιών 2 σε κάθε γραμμή Gallery .

Για να δείτε τα αποτελέσματα σε άλλη μορφή, ποιο συνοπτικά, δηλαδή σε λίστα πατάτε επάνω δεξιά το σύμβολο .

Οτι επιλογή και αν κάνετε την επόμενη φορά που θα μπείτε στο Plot.gr θα την έχει κρατήσει αποθηκευμένη. Αν τελευταία είχατε δει τις αγγελίες π.χ. με μορφή λίστας και την επόμενη φορά θα είναι σε λίστα. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο σύμβολο Gallery και να τις δείτε σε άλλη μορφή ή αντίστροφα.

Που μπορώ να δώ τις αγγελίες μου;

Τις δικές σας αγγελίες τις βλέπετε στο λογαριασμό σας αλλά και μέσα στα αποτελέσματα αναζητήσεων μαζί με άλλες αγγελίες.

Αν τα αποτελέσματα είναι σε λίστα τότε κάτω από κάθε δική σας αγγελία έχει επιλογές επεξεργασίας της αγγελίας.

Αν τα αποτελέσματα είναι σε μορφή Gallery (δηλαδή σε μορφή 2 μεγάλων φωτογραφιών ανά γραμμή) τότε σε δικές σας αγγελίες και μέσα στην φωτογραφία έχει ένα μολυβάκι . Αν το πατήσετε εμφανίζεται από κάτω το μενού επεξεργασίας της αγγελίας.