Συχνές Ερωτήσεις Ιδιωτών


Ποια είναι η διαφορά ενοικίασης και κράτησης;

1) ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ είναι για "μεγάλο" χρονικό διάστημα

2) ΚΡΑΤΗΣΗ είναι ενοικίαση για "μικρό" χρονικό διάστημα π.χ. για ολιγοήμερες διακοπές και στοχεύει σε ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων, ξενοδοχείων, motel, hostels, επαγγελματικών χώρων, κλπ. καθώς και σε μεσιτικά γραφεία που διαχειρίζονται τουριστικά καταλύματα και κάθε είδους ακίνητα.

Ο χρήστης μπορεί να κάνει αναζήτηση ακινήτου, για συγκεκριμένες ημερομηνίες, σε όποια περιοχή θέλει με βάση και τoν αριθμό ατόμων.

Μπορεί να δει ακόμη ποια είναι γενικά τα ακίνητα που ενοικιάζονται στην περιοχή, χωρίς κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Στην καταχώρηση αγγελίας ΚΡΑΤΗΣΗ (δηλ. για "μικρό" χρονικό διάστημα) μπορείτε να ορίσετε τιμή ανά ημέρα, ανά μήνα ή για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Επίσης μπορείτε να αποεπιλέξετε ημέρες της Εβδομάδας αυτόματα π.χ. αν θέλετε να ορίσετε διαφορετικές τιμές για Σαββατοκύριακα ή να δηλώσετε ότι δεν θέλετε να ενοικιάσετε όλες τις π.χ. Δευτέρες.

Μπορείτε ακόμη να βγάλετε από την αγγελία σας ημέρες που νοικιάσατε το ακίνητό σας.

Αν ορίσετε π.χ. ότι το διαμέρισμα που νοικιάζεται είναι για 4 άτομα η αγγελία σας θα εμφανιστεί σε αναζητήσεις από 1 έως και 4 ατόμων.

Αν κάποιος αναζητήσει διαμέρισμα 6 ατόμων δεν θα εμφανιστεί η αγγελία σας.

Σε κάθε αγγελία κράτησης φαίνεται και ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορεί να φιλοξενήσει το κατάλυμά σας.

Καλό είναι να βάζετε σωστές αγγελίες για να μη ταλαιπωρείται τον χρήστη.

Πόσο θα κοστίσει η καταχώρηση της αγγελίας μου;

Είναι Δωρεάν. Το plot.gr δίνει την δυνατότητα στους ιδιώτες να καταχωρήσουν την αγγελία τους ΔΩΡΕΑΝ.

Πως καταχωρώ-διαγράφω την αγγελία μου στο plot.gr;

Η ΔΩΡΕΑΝ καταχώρηση αγγελίας γίνεται από εσάς με μια απλή διαδικασία επιλέγοντας ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ και κατηγορία.

Στη συνέχεια συμπληρώνετε τα 'στοιχεία αγγελίας', (Τα πεδία με σκούρο έντονο χρώμα και αστεράκι είναι απαραίτητο να συμπληρωθούν) και καταχωρείτε και ένα προσωπικό κωδικό τον οποίο θα χρειαστείτε για να διαχειρίζεστε την αγγελία σας.

Φροντίστε να δώσετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για το ακίνητό σας. Βάλτε την ακριβή τοποθεσία του στο χάρτη καθώς και φωτογραφίες ή video.

Η διαγραφή της αγγελίας μπορεί να γίνει αφού έχετε κάνει Σύνδεση συμπληρώνοντας το όνομα χρήστη ή νούμερο αγγελίας και τον κωδικό σας. Στην συνέχεια διαλέγετε την επιλογή "Διαγραφή".

Πώς μπορώ να τροποποιήσω την αγγελία μου ή να την ανανεώσω;

Πατώντας την επιλογή  Σύνδεση  από το μενού, συμπληρώνετε τα πεδία Νούμερο αγγελίας ή email λογαριασμού και τον Κωδικό σας. Για την ανανέωση της αγγελίας σας μπορείτε να αλλάξετε οποιοδήποτε στοιχείο της και να πατήσετε "Σώσε αλλαγές".

Τι σημαίνει ανανέωση αγγελίας;

Η αγγελία σας με την ανανέωση εμφανίζεται στην κορυφή των αποτελεσμάτων. Με ότι συνεπάγεται αυτό για την καλύτερη διαφήμιση του ακινήτου σας.

Έχω ξεχάσει τον κωδικό μου. Τι μπορώ να κάνω για αυτό;

Αν έχετε ξεχάσει τον κωδικό της αγγελίας σας, για την τροποποίηση ή την διαγραφή της και αν έχετε καταχωρήσει στα στοιχεία της e-mail, πατήστε εδώ για υπενθύμιση κωδικού. Σε περίπτωση που δεν έχετε καταχωρήσει e-mail, επικοινωνήστε μαζί μας από το τηλέφωνο που αναγράφει η αγγελία σας, για να σας εξυπηρετήσουμε άμεσα. Το καλύτερο από όλα είναι βέβαια να σημειώνετε τον κωδικό σας για ποιο άμεση πρόσβαση στην αγγελία σας.

Πώς μπορώ να 'κρύψω' μια αγγελία από την αναζήτηση;

Όταν ανοίγετε μια αγγελία στο πάνω μέρος της έχει ένα ‘ματάκι’ ένα μικρό σύμβολο. Πατώντας το κρύβεται η αγγελία αυτή και δεν ξαναεμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης. Αν θέλω να βρώ και να ξαναεμφανίσω τις αγγελίες αυτές πηγαίνω στο μενού επάνω δεξιά ΄Αγγελίες’- Κρυμμένες αγγελίες και τις ξαναεμφανίζω.

Τι είναι ΄πρόσφατες αναζητήσεις΄ στην αρχική σελίδα του plot.gr;

Στην αρχική σελίδα του plot.gr υπάρχει το πεδίο ΄πρόσφατες αναζητήσεις΄ που κάνατε τελευταία. Πατώντας τα λίνκ αυτά πηγαίνετε κατευθείαν στις αγγελίες με τα κριτήρια που είχατε επιλέξει.

Πώς μπορώ να ‘κάνω αγαπημένη’ μια αγγελία ή μια αναζήτηση;

Η 'καρδούλα' σας δίνει την δυνατότητα να αποθηκεύσετε τις αγγελίες ή τις αναζητήσεις που σας ενδιαφέρουν.

Τις αγαπημένες αγγελίες και αναζητήσεις τις βρίσκετε στο μενού επάνω δεξιά αγγελίες.

Πώς μπορώ να επισημάνω μία παραπλανητική αγγελία;

Εάν έχετε αντιληφθεί πως μία αγγελία είναι παραπλανητική ή περιέχει λανθασμένα στοιχεία, πατώντας 'Παρατήρηση' (κάτω από τη φωτογραφίες της αγγελίας), ενημερωνόμαστε και τη διορθώνουμε άμμεσα. Μπορείτε να βάλετε και το λόγο που θεωρείτε παραπλανητική την αγγελία αυτή.

Πώς αναζητώ μια αγγελία με το νούμερο της;

Σε περίπτωση που έχετε το Νούμερο της αγγελίας για την αναζητήσετε, πληκτρολογείτε στην γραμμή διεύθυνσης του browser σας www.plot.gr/Νούμερο-αγγελίας. Για παράδειγμα www.plot.gr/435789.Σε περίπτωση που έχετε το Νούμερο της αγγελίας για την αναζητήσετε, πληκτρολογείτε στην γραμμή διεύθυνσης του browser σας www.plot.gr/Νούμερο-αγγελίας. Για παράδειγμα www.plot.gr/435789.

Πότε θα δημοσιευτεί η αγγελία μου και γιατί δεν τη βρίσκω στην αναζήτηση;

Η αγγελία σας δημοσιεύεται αμέσως μετά την επιτυχή καταχώρηση. Σε περίπτωση που δεν την βρίσκεται στην αναζήτηση, βεβαιωθείται ότι έχετε εισάγει τα σωστά κριτήρια αναζήτησης, τα οποία είναι ίδια με αυτά που συμπληρώσατε στην αγγελία σας.

Δωρεάν εγγραφή χρήστη

Κάντε δωρεάν εγγραφή χρήστη χρησιμοποιώντας το email ή το λογαριασμό που έχετε στο Facebook.

Γιατί να κάνω εγγραφή Χρήστη;

Αν κάνετε δωρεάν εγγραφή χρήστη

  • • θα έχετε συγκεντρωμένες όλες τις αγγελίες σας
  • • Θα μπορείτε σε οποιαδήποτε συσκευή να βλέπετε τις αγαπημένες αγγελίες και τις αγαπημένες αναζητήσεις σας
  • • Θα μπορείτε να ανανεώνετε την αγγελία σας πιο πολλές φορές την ημέρα που σημαίνει καλύτερη προβολή και μεγαλύτερη επιτυχία

Αίτηση ανάθεσης

Η αίτηση ανάθεσης αποτελεί εκδήλωση ενδιαφέροντος για συνεργασία με μεσιτικά γραφεία τα οποία έχουν τη δυνατότητα επιπλέον προβολής του ακινήτου σας μέσω του plot.gr αλλά και μέσω του πελατολογίου τους, εφόσον τους ανατεθεί το ακίνητο.

Αίτηση ζήτησης

Η αίτηση ζήτησης αποστέλεται στα μεσιτικά γραφεία. Όποιο μεσιτικό γραφείο έχει κάποιο σχετικό ακίνητο θα μπορεί να επικοινωνήσει απ' ευθείας μαζί σας.

Πως μπορώ να δώ τα ακίνητα σε λίστα ή σε Gallery;

Τα ακίνητα που βλέπετε δεξιά, δηλαδή τα αποτελέσματα της αναζήτησης που κάνατε στο χάρτη, εμφανίζονται με τη μορφή μεγάλων φωτογραφιών 2 σε κάθε γραμμή Gallery .

Για να δείτε τα αποτελέσματα σε άλλη μορφή, ποιο συνοπτικά, δηλαδή σε λίστα πατάτε επάνω δεξιά το σύμβολο .

Οτι επιλογή και αν κάνετε την επόμενη φορά που θα μπείτε στο Plot.gr θα την έχει κρατήσει αποθηκευμένη. Αν τελευταία είχατε δει τις αγγελίες π.χ. με μορφή λίστας και την επόμενη φορά θα είναι σε λίστα. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο σύμβολο Gallery και να τις δείτε σε άλλη μορφή ή αντίστροφα.

Που μπορώ να δώ τις αγγελίες μου;

Τις δικές σας αγγελίες τις βλέπετε στο λογαριασμό σας αλλά και μέσα στα αποτελέσματα αναζητήσεων μαζί με άλλες αγγελίες.

Αν τα αποτελέσματα είναι σε λίστα τότε κάτω από κάθε δική σας αγγελία έχει επιλογές επεξεργασίας της αγγελίας.

Αν τα αποτελέσματα είναι σε μορφή Gallery (δηλαδή σε μορφή 2 μεγάλων φωτογραφιών ανά γραμμή) τότε σε δικές σας αγγελίες και μέσα στην φωτογραφία έχει ένα μολυβάκι . Αν το πατήσετε εμφανίζεται από κάτω το μενού επεξεργασίας της αγγελίας.