Κωδικός ακινήτου: 1-2025 - Κεφαλονιά Ελειός-Πρόννοι Πλατειές ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικοδομήσιμο επικλινές αγροτεμάχιο συνολικής επιφάνειας 4000 τ.μ. Διαθέτει νερό, ρεύμα απόσταση από θάλασσα 3000 μέτρα απόσταση από πόλη 21000 μέτρα απόσταση από χωριό 500 μέτρα απόσταση από αεροδρόμιο 20000 μέτρα Τιμή: 150.000 € (Κωδικός γραφείου 1-2025 ΠΛΑΤΕΙΕΣ/PLATEIES) Περιγραφή Ακινήτου
Κωδικός ακινήτου: 1-2025
Στην πανέμορφη Κεφαλονιά, στην περιοχή Ελειός-Πρόννοι, σας προτείνουμε ένα εξαιρετικό οικοδομήσιμο αγροτεμάχιο συνολικής επιφάνειας 4000 τ.μ. Το ακίνητο είναι επικλινές, προσφέροντας μοναδική θέα και αίσθηση του χώρου. Διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές, όπως νερό και ρεύμα, έτοιμες να υποστηρίξουν την ανάπτυξή του.
Η τοποθεσία είναι ιδανική, μόλις 3000 μέτρα από την θάλασσα, όπου μπορείτε να απολαύσετε τις κρυστάλλινες ακτές της Κεφαλονιάς. Η κοντινή απόσταση από το χωριό, μόλις 500 μέτρα, σας εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση σε τοπικές ανέσεις και υπηρεσίες, ενώ η πόλη βρίσκεται σε απόσταση 21000 μέτρων, προσφέροντας σας την ηρεμία της εξοχής με την δυνατότητα γρήγορης πρόσβασης σε αστικά κέντρα. Επιπλέον, το αεροδρόμιο είναι μόλις 20000 μέτρα μακριά, διευκολύνοντας τις μετακινήσεις σας.
Η τιμή του αγροτεμαχίου ανέρχεται σε 150.000 € (Κωδικός γραφείου: 1-2025 ΠΛΑΤΕΙΕΣ/PLATEIES). Μην χάσετε αυτή την μοναδική ευκαιρία να αποκτήσετε ένα κομμάτι του παραδείσου στην Κεφαλονιά!Οι Πλατείες είναι ο δυτικότερος οικισμός του πρώην δήμου Ελείου – Πρόννων, που κάλυπτε το νοτιοανατολικό κομμάτι της Κεφαλονιάς. Είναι χτισμένες στους πρόποδες του Αίνου, του μεγαλύτερου βουνού όχι μόνο της Κεφαλονιάς, αλλά και των Επτανήσων. Σε πολύ μικρή απόσταση από το χωριό βρίσκεται η Κορώνη, μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Κεφαλονιάς. Οι Πλατείες αποτελούσαν μία ενιαία κοινότητα με το μεγαλύτερο χωριό Βαλεριάνο και τους γειτονικούς Ατσουπάδες. Από τον Βαλεριάνο καταγόταν ένας από τους θαλασσοπόρους εξερευνητές των ακτών της βόρειας Αμερικής, που έμεινε γνωστός με το όνομα Χουάν ντε Φούκα, το πραγματικό του όμως ήταν Ιωάννης Φωκάς Βαλλεριάνος. Το χωριό μπορεί να ακούσετε να ονομάζεται και «Πλατιές», χάριν συντομίας από τους ντόπιους. Όπως έρχεται κανείς από το Αργοστόλι, αμέσως μετά τα Σιμωτάτα της Λειβαθούς, συναντά πάνω στο δρόμο τις Πλατείες. Απέχουν περίπου 22 χιλιόμετρα από το λιμάνι του Πόρου, το μεγαλύτερο της περιοχής και αν ξεκινά κανείς από εκεί, θα βρει τις Πλατείες αμέσως μετά το χωριό Ατσουπάδες.